Za sport bez dopinga

unnamedwed
TREBINJE | Predstavnici Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine juče su Trebinju održali predavanje na temu „Za sport bez dopinga“.
Na predavanju koje je organizovao Džudo klub „Leotar“, a na poziv Plivačkog kluba „Leotar“ govorilo se o proceduri doping kontrole i listi zabranjenih sredstava, kao i kršenju antidoping pravila.
Poseban akcenat je stavljen na popis zabranjenih sredstava, koji je jedan od temelja usklađene borbe protiv dopinga i jedan od pet međunarodnih standarda prema kojima djeluju sve nacionalne antidopinške organizacije, potpisnice Svjetskog antidopinškog kodeksa.
Predavanje je održao Sead Mulić,  koji je istakao da će Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine i u narednom periodu biti na raspolaganju sportistima u Trebinju po pitanju prevencije i edukacije, te zaštite zdravlja mladih sportista.
Sjedište Agencije za antidoping kotrolu BiH je u Tuzli, a njeni zadaci su sistematsko praćenje i koordinisanje aktivnosti i predlaganje i sprovođenje mjera protiv dopinga u sportu, primjenjivanje konvencija, kodeksa WADA i pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta, Međunarodnog paraolimpijskog komiteta i međunarodnih sportskih saveza te rukovođenje pripremama i procedurama za donešenje zakonskih okvira.
M.I.