За вријеме Томпсоновог концерта у Мостару најављен протест, долази и Изетбеговић?

МОСТАР │ Удружење „Дјеца рата Мостар“ најавила је протест у четвртак, 8. јуна у 20 часова на Шпанском тргу у Мостару и то у вријеме када ће се на стадиону под Бијелим бријегом одржати концерт Марка Перковића Томпсона током митинга поршке припадницима ХВО оптуженим за ратне злочине.

Елвис Реџић, предсједник споменутог Удружења, написао је у ФБ групи посвећеној забрани концерта, како предлаже да се организује “скуп у свакој махали“, а као средиште окупљања навео је простор Шпанског трга, пише Бљесак.инфо.

Незванично, исто вече би Мостар требао да посјети и бошњачки члан Предсједништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић, који ће обићи изложбу ратних фотографија у Центру за културу Мостар под називом „Здраво, ма гдје били, хероји Мостара“, која се одржава у склопу у оквиру манифестације „Путевима побједе тзв. Армије РБиХ 92 – 95“.

Како је потврдила полиција, протест, као јавни скуп подршке, пријављен је по прописима 72 часа раније, али без потврде хоће ли “противокупљање“ бити забрањено.

– Ми ћемо свој посао одрадити професионално. Осигурати тај скуп и онај на стадиону – рекао је Људевит Марић, портпарол МУП ХНЖ.

Извор: Блиц