Za vrijeme Tompsonovog koncerta u Mostaru najavljen protest, dolazi i Izetbegović?

MOSTAR │ Udruženje „Djeca rata Mostar“ najavila je protest u četvrtak, 8. juna u 20 časova na Španskom trgu u Mostaru i to u vrijeme kada će se na stadionu pod Bijelim brijegom održati koncert Marka Perkovića Tompsona tokom mitinga porške pripadnicima HVO optuženim za ratne zločine.

Elvis Redžić, predsjednik spomenutog Udruženja, napisao je u FB grupi posvećenoj zabrani koncerta, kako predlaže da se organizuje “skup u svakoj mahali“, a kao središte okupljanja naveo je prostor Španskog trga, piše Bljesak.info.

Nezvanično, isto veče bi Mostar trebao da posjeti i bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović, koji će obići izložbu ratnih fotografija u Centru za kulturu Mostar pod nazivom „Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara“, koja se održava u sklopu u okviru manifestacije „Putevima pobjede tzv. Armije RBiH 92 – 95“.

Kako je potvrdila policija, protest, kao javni skup podrške, prijavljen je po propisima 72 časa ranije, ali bez potvrde hoće li “protivokupljanje“ biti zabranjeno.

– Mi ćemo svoj posao odraditi profesionalno. Osigurati taj skup i onaj na stadionu – rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP HNŽ.

Izvor: Blic