За здравије генерације: Ускоро креће Школа спорта

ТРЕБИЊЕ │ У оквиру Спортског друштва „Леотар“ ускоро креће са радом Школа спорта за дјецу узраста од 6 до 10 година.

Чланови овог друштва подјелом летака данас су у Дучићевој улици промовисали пројекат намијењен основцима.

Према ријечима Бобана Брњоша, генералног секретара Спортског друштва „Леотар“, циљ пројекта је да се анимира што више дјеце да се баве спортом – првенствено ради њиховог здравља, а потом и развоја афинитета према одређеним спортовима, како би их укључили у рад требињских спортских колектива.

„То ће бити школа за дјецу од првог до петог основне. Бавићемо се за почетак дјецом која се не баве ниједним спортом. Према посљедњим подацима њих је укупно 733 дјеце у све три основне школе. На тренинзима ћемо радита на елементима атлетике, гимнастике, кошарке, фудбала, одбојке, рукомета и борилачких вјештина. Обавили смо састанке са родитељима кроз све три основне школе. Већ имамо око 70 уписаних ученика“, додао је Брњош.

Оно што је веома значајно је да ће са дјецом радити професионалци, односно факултетски образовани тренери.

„Два тренера по групи. Њих ће надзирати координационо тијело на челу са људима са великим искуством, као што су  доктор физичке културе Дадо Окиљевић, те професори Петар Чоловић и Немања Андрић, а овом тиму требало би да се прикључи и прослављена одбојкашица Сања Старовић“, објаснио је Брњош за Радио Требиње.

Упис у „Школу спорта“ траје до краја мјесеца, након чега ће сва заинтересована дјеца кренути са тренинзима.

Прва година је бесплатна, а полазници школе добиће и бесплатну опрему, то јесте мајицу за тренирање. Тренинзи ће се одржавати у спортској дворани а биће под надзором физиотерапеута.

За све додатне информација, кажу у Спортском друштву, на располагању је контакт телефон број 065/498-599.

С.П.