Загреб: Убио оца, а прије 20 година и мајку

Мушкарац из Новог Загреба осумњичен је да је јутрос убио оца у истом стану у коме је прије више од двадесет година убио и мајку због чега је лијечен на психијатрији.

Мушкарац је осумњичен да је стању растројства нанио смртоносне повреде седамдесеседмогодишњем оцу, а потом назвао полицију и причекао док нису дошли.

Он је дуго времена провео на лијечењу након што је 1997. године на готово идентичан начин убио мајку. Наводно је и сада знао да буде присилно хоспитализован, те је у зграду долазио током викенда, преносе хрватски медији.

Према наводима станара зграде, он је мајку задавио, а потом тијело измасакрирао и сакрио у оставу. Све је откривено пет дана касније када је сестра дошла у посјету.

Комшије су испричале да је у посљедње вријеме током викенда боравио у згради, да су га виђали како лута по кварту и вјежба на оближњим клупама.

– Он је јако крупан и стално је боравио по теретанама, тако да је изразито снажне конституције. Увијек се понашао добро, али сви смо мало зазирали од њега јер смо се бојали – причају станари.

Једна од станарки зграде у којој је живио каже да је његов отац ишао од врата до врата и молио комшије да потпишу сагласност којом је тражио да му сина пребаце са затвореног на отворено психијатријско одјељење.

Мотив убиства за сада није познат. Осумњичени је на криминалистичком истраживању, а убрзо ће бити затражена помоћ вјештака-психијатра да би се утврдило да ли се против њега може водити поступак.

Уколико љекари утврде да је био неурачунљив у његовом случају биће примијењен Закон о заштити особа са душевним сметњама.

Агенције