Захтјев за издвајање Сребренице – глупост

765-430-69bc04487ee3ea442531c44f427e9687

ТРЕБИЊЕ | Захтјев за референдум о издвајању Сребренице из Српске највећа је могућа глупост коју је неко могао рећи, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

„Просто је невјероватно да један посланик из Парламента БиХ може такву глупост да каже“, нагласио је Иванић данас новинарима у Требињу.

Иванић каже да референдумско питање „да ли сте за то да 9. јануар буде Дан Републике Српске “ не угрожава Дејтонски споразум, не угрожава унутрашње уређење у БиХ, не угрожава територијалну прераспођелу Босне и Херцеговине и вјештачки се од тог питања прави проблем.

„За разлику од тог питање ‘да ли сте да се Сребреница издвоји из Републике Српске’ најдиректнии је удар на Дејтон, јер мијења територијалну прераспођелу БиХ, а тим прије што нема везе са Уставом и надлежношћу“, јасно је навео Иванић.

Он је још додао да је цијела та прича око наводног издвајања Сребренице из Српске политички шоу.

„У питању је политички шоу, који је једна структура замислила да уради рачунајући да ће да добије поене. А кад имате шоу, често имате и лош завршетак да шоу не буде добар“, каже Иванић и наглашава: „Мислим да ће крајњи резултат ове политичке представе бити негативан по саме ауторе.“

БНТВ