Започета истрага о куповини Додикове виле

dodik vila

САРАЈЕВО I Тужилаштво БиХ данас је званично започело истрагу у вези пријаве због незаконитости у вези са куповином виле Милорада Додика у Београду.

Према сазнањима из извора блиских врху Власти Републике Српске,Тужилаштво је у понеђељак донијело Наредбу о спровођењу истраге

Наредба је донесена након саслушања Слободана Павловића, власника „Павловић банке“ који је прије неколико дана дошао самоиницијативно у Тужилаштво БиХ да да изјаву, али му је речено да ће бити саслушан 14. децембра.

Додик је платио вилу 750.000 евра, наводи Слободан Васковић у свом блогу и додаје да је Додик 14.05.2007. године, преко „Павловић банке“, тај новац пребацио на рачун Kомерцијалне банке у Београду, која је и била власник виле на Дедињу.

Додик је тада тврдио да је подигао кредит од „Павловић банке“ како би платио вилу, али се испоставило да је кредит узео тек годину касније – 27.06.2008. године, када је он одобрен. (Ове документе објавио је СДС, као и уплатнице из којих је видљиво да су рате Додиковог кредита уплаћивали радници „Павловић банке“).

Додик тврди да је све регуларно, али датуми су неумољиви и чињеница је да је кешом платио вилу, а тек годину касније све покушао „покрити“ кредитом.

Додик је вилу издао под закуп и то 31.01.2008. године.

Истрага би требало да открије и да ли је Слободану Павловићу као контрауслугу за плаћање виле на Дедињу, ИРБ Републике Српске дала кредит од пет милиона KМ његовој фирми „Аqуа цитy“, за изградњу воденог града.
БНТВ