Zaposleni u Guglu neće morati da napuštaju kancelarije

343837_1
“Gugl” je predstavio planove za novi poslovni prostor kompanije, koji neće imati uobičajena vrata, stepenice, zidove i krov.
Projekat za novi “Guglpleks” u Nort Bejšoru (Kalifornija), koji su lokalnom ministarstvu za planiranje u februaru dostavili arhitektonski studiji “Bjarke Ingels grup” i “Hedervik studio”, neće imati klasičan krov, već četiri ogromna staklena “nebeska svoda”, koja će omogućiti stvaranje mikroklime u kompaniji.
Pod će biti napravljen od džinovskih ploča koje, nalik na rampe, formiraju blagi uspon tako da 10.000 zaposlenih neće morati da koriste stepenice da bi cirkulisali između spratova.
Dodatni prostor za sastanke obezbeđivaće specijalni roboti sa dizalicama (tzv. kraboti), koji će krstariti naokolo i montažne kontejnere (naslagane jedan na drugi) po potrebi pretvarati u nove prostorije.
Zahvaljujući stazama oko zgrade, zaposleni će bicikom moći da stignu pravo do radnog stola, ne izlažući se opasnosti od eventualnih povreda.
Na terasi na poslednjem spratu predviđen je prostor za rekreaciju i jogu, a unutar kompleksa će biti i lepo uređeni parkovi, staze za pešačenje, prodavnice, kafići i 5.000 stanova.
Zaposleni očigledno neće imati mnogo razloga da ga ikada napuste.
Blic