Završen prvi festival piva: INFUZIJOM protiv kiše

U Trebinju je sinoć završen prvi festival piva – Beer Fest 2018, a iako je kiša ozbiljno zaprijetila da prekine drugo veče ove manifestaciju – rokenrol je ipak bio jači.

Svi najavljeni učesnici nisu nastupili, a publika koja je ostala „zainat“ kiši bila je u prilici da uživa u dobroj svirci i raznoraznim vrstama piva koji su bili ponuđeni na štandovima.

Pljusak je „očepio“ taman kada je di-džej Bojan krenuo da zabavlja publiku, pa su trebinjski bend „7. nebo“ i duo Zoka i Nešo iz Bileće morali da otkažu svoje nastupe.

A kada su napokon oblaci razišli, na binu je izašla rokenrol trojka iz Bratunca pod nazivom „Infuzija“ i narednih dva i po sata dobro razdrmala i zabavila publiku, koja je poslije kiše ipak odlučila da posjeti manifestaciju.

Bend čini porodica Ostojić, otac i dva sina. Posebne simpatije je pobrao je najmlađi član Đorđe, koji ima samo jedanaest godina i jedva da se vidi iz bubnjeva ali ih „lupa“ kao veliki.

Njegov brat, petnaestogodišnji Mirko je gitarista u bendu i pjevač. Na njegovom znanju u sviranju gitare i ponašanja na bini bi mu mogli zaviditi i mnogo poznatiji muzičari. A glava porodice, tata Rajko je i pjevač i basista.

Provozali su nas kroz eks-ju scenu, ali i predstavili desetak svojih autorskih pjesama. A da ne zaboravimo i mamu Dobrilu koja je uredno snimala nastup iz publike i davala sugestije oko zvuka.

Jedan veliki naklon za ovu rokenrol porodicu, koja je sa svojim bendom prije nekoliko dana imala i zapažen nastup na 4. Mostarskoj gitarijadi „Na putu za jug“. Nadam se da ćemo imati priliku da ih opet čujemo u našem gradu…

Nažalost, ni najavljeno takmičenje u brzom jedenju kobasice je izostalo zbog nemogućnosti da se raspali roštilj uslijed nevremena, iako je bilo „zagrijanih“ takmičara.

U svakom slučaju, ovo je bila jedna zabavna manifestacija i prava je šteta što je nevrijeme spriječilo da bude još više publike.

Da podsjetimo, organizatori festivala piva je Pab „Dablin“ iz našeg grada, a u realizaciji su pomogli i Grad Trebinje, Turistička organizacija Trebinje, Trebinjesport, HET i Elektro-Hercegovina.

Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicionalana i da će biti organizovana i narednih godina.

BrunoX (Foto: Mladen Kojić)