Због Курда, њемачке службе безбједности у приправности

Њемачке службе безбједности су у приправности због насиља и напада на турске објекте у Берлину, Штутгарту и другим градовима, саопштило је Министарство унутрашњих послова, након што је у пожару током викенда оштећено више турских џамија.

„Догађаји у региону утичу на Курде који живе овдје у Њемачкој“, рекла је портпарол Министарства, истичући да се сукоб Курда и Турака одражава и у Њемачкој у којој живи око три милиона људи повезаних са Турском, укључујући велики број Курда.

Министарство је апеловало на демонстранте да избјегавају насиље и да се повинују њемачким законима. Њемачки политичари и групе активиста, међу њима и курдска заједница, осудили су данас нападе и поруке упућене преко друштвених мрежа у којима се позива на даље насиље. Топрак је апеловао на Курде који живе у Њемачкој да своје ставове о турској инвазији у Африну у Сирији изразе демократским путем.

Више људи је повријеђено током протеста овог викенда у Диселдорфу, као и на протестима у Хамбургу, Килу, Сарбрикену и Кајзерслаутерну.

СРНА