Због посла потписују да неће имати дјецу

111

БАЊАЛУКА │ Да ли је удата и планира ли да рађа дјецу питања су са којима се сусреће свака друга жена у БиХ на разговору за посао.

Неугодна питања о браку и планирању породице послодавци најчешће постављају женама од 30 до 50 година, показало је истраживање удружења „Жене женама“ из Сарајева.

Иако су лична питања о браку и породици забрањена Законом о забрани дискриминације, Законом о равноправности полова као и Законом о заштити личних података послодавци се не либе да их постављају.

Гордана Видовић, извршна директорка Удружење “Будућност” из Модриче каже да им се жене свакодневно жале да послодавци задиру у њихову приватност на разговору за посао.

„Дешавало се да у банкарству посебно, жене ако желе посао морају да потпишу бјанко уговор да неће рађати дјецу у одређеном периоду“, каже Видовићева.

На обукама за тражење посла Завода за запошљавање Републике Српске, између осталог жене савјетују како да припреме одговоре на питања послодавца о заснивању породице, да својим одговорима не би угрозиле шансу за запослење.

Зар не би требали да нас уче како да такве послодавце пријавимо надлежним интитуцијама и да на таква питања нисмо дужне да одговарамо„, пожалила се на друштвеним мрежама једна Бањалучанка која је била на обуци.

У Заводу кажу да су хтјели да укажу женама на неугодна питања с којима се могу сусрести.

Послодаваци с друге стране истичу да су преоптерећени порезима и доприносима и признају да због финансијских разлога, радије примају жене преко 35 година старости за које претпостављају да више неће рађати дјецу.

Траже да их држава растерети тако што ће им породиљско боловање рефундирати у бруто, а не у нето износу.

Саша Тривић, потпредседник Уније удружења послодаваца Републике Српске наглашава да су присутне и масовне злоупотребе породиљског боловања.

„Иако трудничко боловање траје годину дана, у пракси 80 одсто жена чува трудноћу, па су одсутне годину и по. Мени се дешавало да 15 одсто радница у исто време нема на послу због трудноће. У оваквим условима послодавци једноставно не могу то да исфинансирају. Држава је та која треба да води рачуна о наталитету, а не ми„, истиче Тривић.

Мање плаћене

Истраживања показују да су жене у БиХ за 100 КМ мање плаћене од мушкараца за исто радно мјесто.

„Жене се приликом тражења посла и на радном мјесту сусрећу са сексуалним узнемиравањем и неумјесним коментарима„, истиче Видовићева.

(Блиц.рс)