Здравствени радници прославили Свете врачеве: Кроз нову опрему и кадар одржати висок ниво услуга

ТРЕБИЊЕ │ Свете врачеве Козму и Дамјана данас су свечано али и радно обиљежили, као своју крсну славу, запослени у Дому здравља и Болници Требиње.

Свечаном обреду ломљења славског колача у обје здравствене установе, које је обавио старјешина Саборног храма у Требињу Младен Жуловић, присуствовали су запослени, али и бројни гости, представници политичког и привредног живота.

„Свети врачеви Козма и Дамјан су се држали Божије заклетве ‘бадава добисте и бадава дајте’. Бити здравствени радник није нимало лагано, али ми смо овдје због наших суграђана са здравствених проблемима, ми смо ту због њих и наша помоћ је њима потребна. И надам се да ћемо и даље бити добри људи и да што више помажемо онима којим чекају на нашу помоћ. Баш као што су то чинили Свети врачеви“, рекао је Васо Мијановић, директор Дома здравља Требиње.

„Наши циљеви и обавезе су да реализујемо пројекте уз помоћ града и Владе РС. Наши циљеви су занављење дијагностичке опреме, али адаптација и доградња појединих одјељења која немају довољно смјештајних капацитета. Болница пружа и одређени број специјализација, формирамо тим стручњака за дужи период, који ће бити ослонац ове здравствене установе“, рекао је Борислав Грубач, директор Болнице Требиње.

„Стање у требињским здравственим установама је на завидном нивоу. Управе и запослени здравствени радници часно и одговорно обављају свој посао и све то треба представити на прави начин. Заједнички уз помоћ Градске управе, Владе РС и менаџмента здравствених установа може одржати висок ниво услуга и да останемо регионални здравствени центар“, рекао је замјеник градоначелника Мирко Ћурић.

Р.М.