Zdravstveni radnici proslavili Svete vračeve: Kroz novu opremu i kadar održati visok nivo usluga

TREBINJE │ Svete vračeve Kozmu i Damjana danas su svečano ali i radno obilježili, kao svoju krsnu slavu, zaposleni u Domu zdravlja i Bolnici Trebinje.

Svečanom obredu lomljenja slavskog kolača u obje zdravstvene ustanove, koje je obavio starješina Sabornog hrama u Trebinju Mladen Žulović, prisustvovali su zaposleni, ali i brojni gosti, predstavnici političkog i privrednog života.

„Sveti vračevi Kozma i Damjan su se držali Božije zakletve ‘badava dobiste i badava dajte’. Biti zdravstveni radnik nije nimalo lagano, ali mi smo ovdje zbog naših sugrađana sa zdravstvenih problemima, mi smo tu zbog njih i naša pomoć je njima potrebna. I nadam se da ćemo i dalje biti dobri ljudi i da što više pomažemo onima kojim čekaju na našu pomoć. Baš kao što su to činili Sveti vračevi“, rekao je Vaso Mijanović, direktor Doma zdravlja Trebinje.

„Naši ciljevi i obaveze su da realizujemo projekte uz pomoć grada i Vlade RS. Naši ciljevi su zanavljenje dijagnostičke opreme, ali adaptacija i dogradnja pojedinih odjeljenja koja nemaju dovoljno smještajnih kapaciteta. Bolnica pruža i određeni broj specijalizacija, formiramo tim stručnjaka za duži period, koji će biti oslonac ove zdravstvene ustanove“, rekao je Borislav Grubač, direktor Bolnice Trebinje.

„Stanje u trebinjskim zdravstvenim ustanovama je na zavidnom nivou. Uprave i zaposleni zdravstveni radnici časno i odgovorno obavljaju svoj posao i sve to treba predstaviti na pravi način. Zajednički uz pomoć Gradske uprave, Vlade RS i menadžmenta zdravstvenih ustanova može održati visok nivo usluga i da ostanemo regionalni zdravstveni centar“, rekao je zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić.

R.M.