Зима у знаку ВИКЕНД СВЕТКОВИНА – вина, меда, домаће хране…

ТРЕБИЊЕ │ Зимска туристичка понуда Требиња ове године биће обогаћена викенд манифестацијама, које ће оживјети улица града, привући туристе, а уједно и промовисати аутохтоне производе Требиња и Херцеговине.

Градоначелник Требиња Лука Петровић, гостујући у емисији „Актуелно“ Радио Требиња, појаснио да ће овакве тематске светковине на улицама Требиња бити приређиване три дана у седмици, од петка до недјеље, а трајаће од половине децембра до половине јануара наредне године.

„Један викенд ће бити посвећен требињским винарима, неки наредни биће у знаку меда и љековитог биља, имаћемо и викенд посвећен домаћој храни и гастротуризму, затим посебан викенд прославе божићних празника, и слично. Настојаћемо да направимо и неке садржаје за дјецу у центру града, како је то било и прошле године. Сигурно је да Требиње мора да организује и дочек Нове и Српске нове године, без обзира на конкуренцију у градовима наше регији“, рекао је Петровић.

Градоначелник је додао да ускоро креће и новогодишње украшавање града, те да ће улице Требиња и ове године бити једнако добро освијетљене и окићење као и лани.

Он је истакао да је за требињске туристичке перспективе од великог значаја да град биљежи посјете и након љетних мјесеци, због чега је опредјељење Градске управе да убудуће различите културне, спортске и друге садржаје приређује и у терминима изван сезоне.

Петровић је оцијенио да је прошлогодишњи „Зимзоград“, са великим бројем садржаја и богатим свакодневним програмом, био и својеврни културолошки шок за Требиње, али да се Градска управа ове године одлучила за јефтинију варијанту.

„Оцијенили смо да је боље да свечаности приређујемо у дане викенда, када људи не раде и имају више и жеље и времена за излазак у град. Наравно, на овај начин Требиње ће бити привлачније и туристима“, рекао је Петровић.

Р.С.