Золак: Агенција за лијекове уштедиће грађанима 100 милиона KМ

20160117115716_348376

БАЊАЛУKА │ Доношењем правилника о цијенама лијекова грађанима Босне и Херцеговине биће уштеђено око 100 милина KМ на годишњем нивоу, изјавили су данас Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а и Александар Золак, вршилац дужности директора Агенције за лијекове БиХ.

Они су на састанку у Бањалуци данас разговарали о стању на тржишту лијекова констатујући да је приоритетни циљ Золака да у будућности уреди тржиште лијекова и да се смање цијене лијекова које су тренутно највише у региону.

Золак је истакао да је БиХ једина у региону без правилника, због чега ће се што прије консултовати са надлежним министарствима како би он био усвојен и како би грађани осјетили неку добробит.

„Ово је врло осјетљива тема у којој се врти велика количина новца и свака промјена уноси немир онима који су сматрали тржиштем лијекова у БиХ својим подручјем“, истакао је Золак одговарајући на питања новинара везана за компетенције за именовање на ову функцију.

Бореновић је додао да његов посао неће бити једноставан јер „треба узети некоме зараду од 100 милиона KМ“, али да ће имати пуну подршку странке за обављање овог посла.
АА