Званичници Српске и Србије у обиласку радова на мосту „Братољуб“

БАЊАЛУКА l  Предсједник и премијерка Републике Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић, те предсједник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић, посјетиће данас радове на мосту „Братољуб“ у Љубовији.

Оно што је било најтеже и најважније је урађено, обале Дрине су спојене, а преостали су завршни радови на уређењу пјешачке и бициклистичке стазе и пресвлачење коловозне траке.

Мост Братољуб је дуг 227 метара, а широк 14 метара, са осам стубова од чега су четири у Дрини и по два на обалама ријеке.

У Љубовији кажу да ће се остварити вишедеценијски сан мјештана цијелог Подриња да их ријека више не раздваја већ спаја. До сада су користили жељезнички мост који је само за друмски саобраћај, а први царински терминали били су у Малом Зворнику, који је удаљен 40 километара на једној страни, и други прелаз који је 40 километара на другој страни, у Бајиној Башти и Скелану.

Дневно између Љубовије и Братунца преко ријеке пређе 5.000 људи.

„Братољуб је свакако право име за мост, ђаци који свакодневно иду у школу лакше ће долазити, здравствене услуге у Љубовији ће бити доступније грађанима Братунца и Сребренице – породилиште и одјељење за дијализу, пољопривредници ће моћи у Братунцу и Сребреници да пласирају производе, као и комшије код нас. Привредници ће одахнути и када проради нови царински терминал. Ово је заиста остварење вишдеценијског сна и жеља многих да лакше и удобније живе у Подрињу“, рекао је замјеник предсједника Општине Љубовија Душан Марковић.

Ово су двије обале а заједнички пројекат. Како се реализује данас ће се увјерити највећи врх Српске и Србије.

Прије посјете мосту „Братољуб“ у Љубовији предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Жељка Цвијановић посјетиће Технички ремонт Братунац.

РТРС