24 год. од пробоја „Коридора живота“

765-574-0d1ebbf2f6b29a21fb294e34c1937702

ДОБОЈ | У Опсинама код Добоја на локалитету Ристић Гају парастосом и полагањем вијенаца обиљежено је 24 године од почетка операција за пробој „Коридора живота“ који је ратне 1992. године обезбиједио територијалну цјеловитост Републике Српске.

Представници града Добоја, БО Републике Српске, породице палих бораца и сами учесници ових операција са поносом се сваке године сјећају дана када је стварана Република Српска, а „Коридор живота“ оцијењен је као једна од најблиставијих војних операција у протеклом рату.

Предсједник организационог одбора ове манифестације замјеник градоначелника Добоја Драган Василић истакао је да се народ Крњина, Добоја и других крајева редовно окупља на мјесту са којег је почело ослобађање коридора.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић захвалио се борцима и народу крњинског краја за велики допринос у стварању Републике Српске, истичући да се њихове жртве треба са поносом сјећати.

У овој операцији погинула су 273 припадника Војске Републике Српске, 70 припадника МУП-а Српске и 70 бораца Војске Републике Српске Крајине, док је 1.129 рањено.

БН телевизија