44 возача санкционисана због вожње под утицајем алкохола

cjb trebinje

ТРЕБИЊЕ I У акцији коју су припадници ЦЈБ Требиње спровели на подручју центра од 26. до 29. маја евидентирано 125 прекршаја прекорачења брзине и 44 прекршаја вожње у алкохолисаном стању, саопштено је данас из ЦЈБ Требиње.

На подручју које оперативно покрива Центар укупно је контролисано 435, а санционисано 225 возача. Укупно је евидентирано 125 прекршаја прекорачења брзине и 44 прекршаја вожње у алкохолисаном стању. Због утврђених количина алкохолa које су веће од 1,00 g/kg,  17 возача је лишено слободе задржавањем до истрежњења или опоравка.

У првом кварталу 2016. године Центар јавне безбједности Требиње је на мрежи путева које оперативно покрива евидентирао 118 саобраћајних незгода, од којих је 88 за посљедицу имало мању материјалну штету, 24 лакше тјелесне повреде, у пет саобраћајних незгода учесници су задобили тешке тјелесне повреде и једну саобраћајну незгоду са смртно страдалим лицем.

Центар јавне безбједности Требиње апелује на све возаче, али и остале учеснике у саобраћају да вожњу прилагоде временским условима и стању на путу, да поштују законска ограничења брзине кретања и да чувају свој живот и живот осталих учесника у саобраћају.

Радио Требиње