Акција на путу Мељине-Петијевићи: Рампа подигнута од 9 до 10 часова

36cdb42e1621ae51e1dca86c2e5cb69e
ХЕРЦЕГ НОВИ │ Путарина на путу Мељине – Петијевићи неће се наплаћивати од 16. новембра до 1. децембра, од 9 до 10 часова. Из компаније “Универзал Монте” саопштено је да су се на тај корак одлучили упркос тешкој финансијској ситуацији”. “За ‘Хаппy хоур’ нисмо бирали слабо прометне сате, већ смо одабрали ударни јутарњи сат”, истакли су из компаније.
Дионица дуга 12,5 километара, дио је пута Херцег Нови – Требиње и званично је отворена почетком јула 2008. Изграђена је као јавно и приватно партнерство, по БОТ систему (узми, изгради, користи и врати) између Општине Херцег Нови и београдске фирме “Универзал Холдинг”, односно предузећа “Универзал Монте” из Херцег Новог. Пут је уступљен инвеститору на 20 година, након чега прелази у власништво Општине.
Иако пут нема магистрални карактер, одобрена је наплата путарине. Тада је објашњено да је пут добио међународни значај и стандард магистралног пута, иако то није верификовано.
Путарина за мотоцикле износи 1,5 евра, за аутомобиле 3 и за камионе са приколицом 18 евра.
Душан Радовић Kрушо, лидер Избора који са ДПС држи власт у Херцег Новом, у предизборној кампањи лани је обећавао укидање путарине.
Тада је , према најавама, требало да се, продајом општинског земљишта на полуострву Луштица, обезбиједи новац за исплату концесионара, иза кога стоји бизнисмен Вук Хамовић.
Вијести