Акција се наставља: Ученици Музичке школе свирали за Софију Радовановић

ТРЕБИЊЕ I У концертној сали Музичке школе вечерас је одржан хуманитарни концерт ученика ове образовне установе за Софију Радовановић.

На концерту су наступили хор припремног разреда, ученици основне и средње школе: гудачки оркестар и солисти на клавиру, хармоници, виолини, виоли, виолончелу и флаути.

Млади музичари су још једном показали велико срце одазвавши се позиву да свирају за Софију, те су јој пожељели брз опоравак.

Душка Бабић, директор требињске Музичке школе за Радио Требиње каже да је овај концерт њихов мали допринос овој акцији.

„Увијек се одазивамо свакој хуманитарној акцији и на тај начин утичемо на наше ученике да буду хумани и да се саосјећају са онима којима је потребна помоћ. Шаљемо Софији поруке да што прије оздрави“, истакла је Бабићева.

Након што је изгубила једно, десетомјесечној Софији дијагностификован је тумор и на другом оку, а да би га сачувала неопходно је лијечење на клиници у Лозани.

Подсјећамо, одобрена су средства здравственог и Фонда солидарности у укупном износу од 60.000 швајцарских франака за почетак Софијиног лијечења на клиници у Лозани, а у току су предоперативне консултације.

Акција прикупљања средстава се и даље наставља, у већини трговачких и угоститељских објеката у нашем граду постављене су хуманитарне кутије.

У акцији за малу Софију учествују и Савјети ученика средњих школа града Требиња уз подршку Kлуба младих Црвеног крста.

На Тргу слободе су поставили штанд са кутијом за новац, гдје се може оставити добровољни прилог, сваким радним даном од 11 до 15 часова, а у суботу, 10. фебруара припремају перформанс на тргу.

Сви људи добре воље новац могу уплатити и на рачун бр: 567-4415000-118321, Вукица Радовановић код Збер банке.

Д.М.