Амбасадора БиХ у Индији оптужују за криминал и корупцију

САРАЈЕВО │ Група младића из Бангладеша упутила је недавно Министарству иностраних послова /МИП/ БиХ допис у којем амбасадора БиХ у Индији Сабита Субашића оптужују за криминал и корупцију, наводећи да им је узео велики новац за визе које никада нису добили, пишу „Независне новине“.

„Желимо да поднесемо жалбу против Сабита Субашића. Он је узео по 3.000 евра од сваког од 20 младића из Бангладеша за визе. Те визе смо чекали дуже од мјесец, а затим нам је Субашић затражио још по 2.000 евра. Тај додатни новац дало му је 14 младића, а нас шест више не жели да га плаћа“, пише у допису који је прослијеђен у сједиште дипломатије БиХ.

У допису се наводи да је, у међувремену, 14 младића добило визе које су папрено платили, сваки по 5.000 евра, а шесторица младића затражила су од Субашића да им врати по 3.000 евра, што он није учино.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је да је у сједиште МИП-а БиХ стигао анонимни допис који је немушто преведен на наш језик.

„На мој лични захтјев донесена је одлука да у Амбасаду у Њу Делхи упутимо ревизију, уз све друге ревизије које ћемо извршити по дипломатско-конзуларним представништвима. Додатни повод за одлазак тамо су и ове оптужбе“, истакао је Црнадак.

Црнадак је навео да би након тога све требало да буде јасно, а пријава расвијетљена.

Aгенције