АНЂЕЛА ЂУРИЦА, ђак генерације требињске гимназије: НАЈБОЉА ИЗ ФРАНЦУСКОГ А БУДУЋИ ЉЕКАР

ТРЕБИЊЕ │ Анђела Ђурица – ђак је генерације требињске Гимназије „Јован Дучић“.

Највише оцјене из свих предмета нису и једини успјех ове марљиве и талентоване средњошколке – Анђела је у трећем разреду освојила и друго мјесто на регионалном такмичењу из физике, а најпосле у четвртом – и прво мјесто на републичком такмичењу из француског језика.

Свакако да је требало много рада и труда током ове четири године, али када се све то заврши заиста је лијеп осјећај када видите колико се тај рад и труд исплатио. Оно што ћу сигурно посебно памтити јесте – прво мјесто на републичком такмичењу из француског језика, којим сам добила могућност да путујем у Француску у јулу ове године. Вјерујем да ће ми то бити једна од најљепших успомена из средње школе“, каже Анђела за Радио Требиње.

Истиче да је подједнако успјешна била и у природним и у друштвеним наукама, али да више воли природне науке због чега је њен избор у наставку школовања  – студиј медицине у Београду.

Из средњошколских дана памтиће, каже, и другарство, нова познанства, бројне доживљаје и искуства, каква је засигурно чекају и у Француској, а потом и на факултету – гдје не сумњамо да ће једнако вриједно и одговорно стицати знања за свој будући љекарски позив.

Матуранти требињске гимназије, њих 95-оро из ове генерације, прославиће матуру у понедјељак, 28. маја, а окупљање је заказано у 19 часова испред Дучићевог споменика, гдје по традицији матурско вече почиње полагањем цвијећа на споменик пјеснику чије име носи ова школа.

Р.С.