Анонимуси објавили рат Исламској држави

anonimusi

Хакерска група Анонимус објавила је рат против Исламске државе након терористичких напада у Паризу у којима је погинуло више од сто особа.

У видеу који се појавио на сајту Јутјуба, глобална група сајбер активиста је, обраћајући се одговорнима за нападе у главном граду Француске, најавила да ће покренути највећу акцију до сада са поруком „очекујте нас“.

Човек са познатом маском Анонимуса каже: „Анонимуси из целог света ће вас гонити. Знајте да ће вас наћи и неће вас пустити“.

Упозорио је у поруци и да очекују сајбер нападе и додао: „Рат је објављен. Спремите се“.

У серији напада у Паризу у петак увече погинуло је најмање 129 особа, а након напада челници бројних земаља поручили да су то „напади на човечанство“ и обећали Француској сву потребну помоћ.

У Француској је тродневна жалости и заставе су спуштене на пола копља. У подне ће минутом ћутања широм земље бити одата пошта жртвама терористичких напада у Паризу, а на читавој територији државе у току су антитерористичке рације.

Најтежи терористички напад у француској историји запањио је Париз, мање од 11 месеци пошто су џихадисти извршили напад на редакцију сатиричног часописа Шарли ебдо и на јеврејски супермаркет, када је убијено 17 људи.
Агенције