„Арт симпозијум Јахорина“ на Невесињској олимпијади

art jahorina2015-3

НЕВЕСИЊЕ l У оквиру културног дијела програма 140. Невесињске олимпијаде, синоћ је у Градској галерији отворена изложба слика из фундуса „Арт симпозијум Јахорина“.

Ликовна публика имала је прилику да погледа слике аутора из Србије, Бугарске, Шпаније, Холандије, Русије, Украјине и Босне и Херцеговине.

Представљено је 25 експоната реализованих техником уље и акрил на платну, комбинованом техником, као и техником акварел сликара: Бранислава Марковића, Миливоја Унковића, Божидара Тонева, Златка Девића, Николе Русева, Тање Ђокић, Светле Радулов, Алексеја Јакушенка и др.

art jahorina2015-1

Умјетнички руководилац Лазо Савић рекао је да је „Арт симпозијум Јахорина“ почео са радом 2003.године и до данас је направљено тринаест сазива.

„На нашој трећој изложби у Невесињу представили смо се са сликама тринаестог сазива, које су обогаћене и сликама из ранијег периода“, истакао је Савић.

Дио поставке је излаган у еминентној сарајевској галерији „Collegium artisticum“ чиме се потврђује умјетничка вриједност изложбе у области ликовног стваралаштва.

У Градској галерији изложба ће бити постављена 20 дана.
Радио Невесиње