Атентатори на Вучића побјегли у Требиње

765-430-1c00c0911580fd6e1db92a5b57dd80f4

БЕОГРАД/ТРЕБИЊЕ │ У „рено мегану“ крцатом оружјем и експлозивом, који је прексиноћ откривен у гаражи на Новом Београду, пронађена лична документа двојице људи који су 2014. привођени и саслушавани због тајног праћења Андреја Вучића! У БИА и МУП убеђени да су атентатори у суботу у Јајинцима са „зољом“ чекали Вучићевог брата.

Андреј Вучић, рођени брат премијера Александра Вучића, по свему судећи јесте био главна мета атентатора који су крајем прошле недеље у шуми у Јајинцима, на само 750 метара од породичне куће председника Владе, сакрили ракетни бацач „зољу“, бомбе и панцирну муницију!

Како се сазнаје, у „рено мегану“ пуном оружја, експлозива и детонатора, пронађеном прексиноћ у гаражи у Гандијевој 122 у Новом Београду, а за који је полиција саопштила да је у директној вези с арсеналом сакривеним у Јајинцима, нађена су лична документа двојице људи који су крајем маја 2014. године привођени и саслушавани због тајног праћења и опсервирања Андреја Вучића!

Дефинитиван доказ

Инспектори УКП приликом детаљног прегледа „рено мегана“ пронашли су, како нам је јуче потврђено, личну карту и друга документа двојице мушкараца који су привођени и саслушавани због тајног праћења Андреја Вучића и надгледања стана у којем он живи!?!

„И сад неко треба да поверује да је све то случајно?! Молим вас, ово је последњи и дефинитиван доказ да је неко заиста хтео да изведе атентат, највероватније на премијеровог брата“, преноси извор Информера из истраге.

Према његовим речима, двојица чија су документа пронађена у колима пуним оружја нису лоцирани на адресама у Србији на којима су пријављени, а према оперативним подацима, највероватније су још у ноћи између суботе и недеље илегално прешли границу Србије и Републике Српске!

Наводно, почетком ове недеље виђени су на територији Требиња и Билеће.

„Већ смо тражили помоћ од полиције Републике Српске како бисмо дошли до те двојице. У питању су особе које никада нису имале проблема са законом у Србији све док маја 2014. нису ухваћени приликом тајног праћења Андреја Вучића. Тада нису процесуирани због недостатка доказа, а сада су две и по године после изгледа поново ангажовани за неки прљав посао“ објашњава саговорник Информера.

Нико јуче у Влади Србије није желео званично да коментарише наша сазнања. На другој страни, криминолог Добривоје Радовановић истиче да људи чија су документа нађена у возилу треба да иду на робију.

„Ако је реч о људима који су пратили Андреја Вучића, то онда потврђује тезу да су хтели њега да нападну и тако ударе на премијера. Пошто је нађен и експлозив у аутомобилу, њима морају да се одреде високе казне, највише које прописује закон!“ подвлачи Радовановић.

Бивши начелник УКП Боро Бањац сматра да су организатори вероватно ишли логиком да је Андреј лакша мета.

„Вучићев брат нема обезбеђење премијера и није контраобавештајно заштићен. Познато је и колико су њих двојица везани, тако да би овим ударили тамо где је премијер најслабији. Ако су неке особе привођене због сумње да прате Андреја, па су пуштене због недостатака доказа, службе су морале да наставе да раде свој посао и не испуштају их из вида…“ упозорава Бањац.

Права мета премијер

Криминолог Златко Николић верује да је, упркос новим доказима, главна мета атентатора ипак био премијер.

„Све и да је планиран напад на Андреја Вучића, то би било пуцање у трбух, а не у главу мете. Напад на брата је напад на премијера, јер би Вучић имао осећај кривице. Убеђен сам да је ‘зоља’ била намењена аутомобилу председника Владе, јер се Вучићев брат не вози у блиндираним колима. Врло је опасно све ово што испливава у истрази…“ закључује Николић.

Андреја пратио мушкарац пун тетоважа и ожиљака

Како су својевремено писали медији, мушкарац од тридесетак година, истетовиран и пун ожиљака, пратио је Андреја Вучића неколико дана заредом средином маја 2014. године.

„Особа агресивног изгледа (има више од 30 година, истетовирана је и пуна ожиљака) пратила је Андреја неколико дана. Једном приликом пратио га је до куће, у тамном аутомобилу са затамњеним стаклима. Андреј је то приметио и покушао је да га појури и ухвати, али му то није пошло за руком…“, објавиле су пре две и по године београдске новине и навеле да је Вучићев брат све пријавио полицији, која је у кратком периоду успела да нађе сумњивца. Међутим, утврђено је да та особа нема досије, ниједну пријаву и никад није била ни кривично гоњена.

„Дешава се да људи за које се оправдано сумња да имају криминални досије на папиру немају ни прекршајну пријаву, јер је неко намерно очистио њихов досије како би радили прљаве ствари за мафијашке делове полиције“, објаснио је тада високи официр српске полиције.

шта је од оружја нађено у „рено мегану“

* аутоматски пиштољ „хеклер“

* муниција

* два пакета од по 200 грама експлозива

* детонатори

* два мобилна телефона за даљинско управљање експлозивном направом

* пиштољ

Информер