Autobus sletio sa kolovoza u dvorište kuće

335546_1
FOČA | Autobus prevoznika „Jugoprevoz Gacko“, koji je saobraćao na liniji Nevesinje – Beograd, sletio je sa kolovoza u mjestu Bukovica i zaustavio se u dvorištu kuće porodice Mališ, ali niko od putnika nije povrijeđen.
Nezgoda se dogodila sinoć oko 22.30, a iz fočanske policije Srni je rečeno da je uzrok slijetanja autobusa, najvjerovatnije, neprilagođena brzina uslovima i stanju puta.
Autobus, u kojem je bilo šest putnika, sa kolovoza je skliznuo u krivini, izvalivši pet stubova kolobrana, koji ga je zaustavio da ne udari u staru i trošnu kuću i sleti u rijeku Drinu.
Mila Mališ kaže da su ona i njena majka i brat, sa kojima živi, pretrpjeli veliki šok.
„Taman smo bili legli kada smo začuli pomaganje ljudi. Lupali su na vrata, tražili vode. Svi smo se prepali, još smo u šoku“, priča Mališeva.
Ona kaže da je malo nedostajalo da njena porodica nastrada.
„Bogu se molimo i zahvaljujemo što nas autobus nije zgnjavio. Izvalio je stubove, malo je falilo da udari u kuću, da nas skroz zgnjavi i odnese u baštu prema Drini“, rekla je Mališeva.
Ona je dodala da je jedan putnik, koji je putovao za Beograd, sjeo u prvi naredni autobus koji je ubrzo naišao, dok su ostali putnici automobilima prevezeni do Foče, koja je udaljena sedam kilometara od Bukovice.
Srna