Bahati otac u gepeku vozio svoju djecu

339013_1
BEOGRAD | Brojne policijske snaga, nakon prave filmske potere, zaustavile su kod zgrade Vlade Srbije, u Beogradu, bahatog oca S.M. (40) koji je u gepeku BMV-a vozio svoja dva maloletna deteta. Neodgovornom vozaču policija je napisala prekršajnu prijavu za teško delo ugrožavanja života dece u saobraćaju.

Nesrećna deca stara od 7 do 10 godina bila su fizička zatvorena u prtljažniku, a policiji je to dojavio radnik benzinske pumpe u Žarkovu nakon čega je počela jurnjava po gradu pošto su sve patrole MUP-a alarmirane.

Dojava je bila da je reč o otmici što je dodatno dramatizovalo celokupnu situaciju. Sat vremena nakon prijave BMV je zaustavljen u centru grada, u blizini zgrade Vlade Srbije, kada je primeđen na sigurnosnim kamerama.

Kako saznajemo, u BMV-u je bilo ukupno sedam osoba – petoro u putničkom delu, a dvoje dece u gepeku. Čim su ga policajci zaustavili vozač je započeo raspravu.

– Šta hoćete, deca su moja. Nemam mesta u kolima i imam pravo da ih vozim kako god hoću – rekao im je S.M. koji je upravljao vozilom.

Posle provere ispostavilo se da je on otac dece. Policija je podnela prekršajnu prijavu za teško delo ugrožavanja života dece u saobraćaju, a S.M. je pušten uz prijavu.

Policajci su bili sleđeni kada su dobili dojavu da je oteto dvoje dece i to samo nekoliko nedelja posle otmice male Maše.

– Sa najvišeg mesta odmah je naređeno da se u poteru uključe sve raspoložove snage. Kada smo uhvatili muškarca nije imao nameru da beži. Bili smo oprezni, ali se ubrzo ispostavilo da je on otac dece koja su bila u prtljažniku – kažu u policiji.

Blic