Београд: Након пожара ВМА наставља са радом

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да ће штета коју је проузроковао пожар на Војномедицинској академији /ВМА/ у Београду брзо бити санирана и да ова установа нормално наставља са радом.

Вулин, који је са сарадницима посјетио ВМА, поручио је да породице пацијената треба да буду мирне, јер су они збринути и наставиће лијечење.

Он је захвалио свима који су учествовали у гашењу пожара, посебно кадетима који су се добровољно јавили и запосленим са ВМА који су дошли да помогну да се санирају посљедице пожара, саопштено је из Министарства одбране Србије.

„Сви су добро и збринути. Све ће се наставити као и до сада и штета ће брзо бити санирана“, рекао је Вулин.

Заступник начелника ВМА пуковник Мирослав Вукосављевић рекао је да је пожар избио у дијелу ВМА на коме нема пацијената, а да је дио њих био пресељен због дима, али је након сат и по враћен у своје постеље.

„Нема никаквих последица по здравље пацијената. ВМА наставља са радом и само ће овај део захваћен пожаром бити привремено искључен“, рекао је Вукосављевић.

Пожар је избио синоћ у 19.30 часова на четвртом спрату ВМА у дијелу реуматологије и хематологије у којем није било пацијената.

СРНА