Берлин: Због вибратора евакуисан аеродром

Обезеђење берлинског аеродрома Шенефелд, помисливши да се у пртљагу једног путника налази бомба, евакуисало је читав аеродром, међутим, испоставило да се да је у питању био – вибратор.

Након што је забуна решена, власнику је дозвољено да настави своје путовање и допуштено му је да задржи спорни предмет, преноси „Индепендент“.

Ово је трећа потпуна евакуација на немачким аеродромима у последњих 10 дана, због чега су аеродромска обезбеђења изложена критици, како наводи „Индепендент“.

У уторак су десетине летова отказане на аеродрому у Франкфурту, највећем у Немачкој, када се установило да је један путник прошао у зону за укрцавање без претходне безбедносне провере.

Одмах након тога летови су били отказани и путници су морали поново да буду проверавани.

На минхенском аеродрому 28. јула је отказано 300 летова такође јер један путник није прошао безбедносне провере, због чега је више од 30.000 људи морало је да промени своје путне планове.

Путник са Шенефелда, за којег „Индепендент“ каже да је 31-годишњи мушкарац који је вибратор купио својој девојци као поклон, такође је морао да пропусти свој првобитни лет.

Танјуг