Билећани из комшијске солидарности заслужили петицу

cjb trebinje

БИЛЕЋА I Полицијска станица Билећа је јуче око 17 часова запримила анонимни позив у коме јој је пријављено да се једно непознато лице налази у једној ненасељеној породичној кући. Одмах по запримању пријаве полицијски службеници су изашли на лице мјеста гдје су затекли лице иницијала С.Х. у извршењу кривичног дјела „Тешка крађа“, наводе из ЦЈБ Требиње.

Наведено лице је након консултација са дежурним тужиоцем Окружног тужилаштва у Требињу лишено слободе, а против њега ће бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Тешка крађа“.

До сада у 2016. години, у Општинама Источне Херцеговине грађани су својим савјесним и одговорним понашањем спријечили извршење 13 кривичних дјела, махом из области имовинских кривичних дјела и кривичних дјела из групе кривичних дјела против живота и тијела.

„Центар јавне безбједности Требиње позива грађане да не буду слијепи и глуви када се нешто незаконито дешава у њиховом комшилуку, водећи се мишљу да се то некоме другом дешава, да није њихова брига, не дозволите да Ваш комшија постане жртва лица која искориштавају његову немоћ или одсуство, јер се и Ви можете наћи у истој или сличној ситуацији. Позовите бесплатни број 122“, саопштено је из требињског ЦЈБ.

Радио Требиње