Биралишта у Херцеговини отворена на вријеме

087979

Сва биралишта у источној Херцеговини јутрос су отворена на вријеме, изузев гласачког мјеста Kула у општини Гацко.

Ранко Братић, предсједник референдумске комисије у Гацку за Радио Требиње појашњава да ово гласачко мјесто јутрос није отворено због групе грађана бошњачке националности који су спријечили улазак чланова референдумске комисије и грађана да гласају.

„У договору са Републичком референдумском комисијиом, одлучено је да ово гласачко мјесто припојимо неком од 21-ог мјеста у општини Гацко. Током дана биће одлучено којем“, истиче Братић и додаје де су у општини Гацко остала  биралишта отворена јутрос на вријеме, а право гласа има 8.200 лица.

На седам гласачких мјеста у Билећи право да се изјасни по референдумском питању има 10. 178 бирача. Свих 25 гласачких мјеста отворено је на вријеме а формиран је и један мобилни тим.

У општини Љубиње на 14 бирачких мјеста данас може гласати 3.260 грађана ове општине с правом гласа, а гласање протиче без проблема.

У општини Берковићи, гдје су биралишта такође отворена на вријеме, на седам гласачких мјеста право да се изјасни има 1.594 лица.

Око 11.000 285 пунољетних грађана у општини Невесиње може гласати на 32 гласачка мјеста, која су јутрос отворена у 7 часова и гласање се одвија несметано.

У општини источни Мостар на вријеме је отворено једно бирачко мјесто, а право да гласа има 150 грађана.

Радио Требиње