Бивша мисица БиХ служи казну: Сада чувам овце и краве

slobodanka-tosic-696x456

САРАЈЕВО │ Призивни суд БиХ јуче је разматрао жалбе на пресуду којом је бивша мисица фотогеничности БиХ Слободанка Тошић звана Боба осуђена на двије и по године због припадности злочиначкој организацији Дарка Елеза и судјеловања у покушају убиства његова кума и заклетог непријатеља Ђорђа Ждрале 2006. године.

– Она је у потпуности извршила свој дио задатка. То што друга два члана организације нису успјела у својој намјери ликвидације из засједе, нема везе с њезином улогом. Оштећени је доведен у засједу, искориштене су његове емоције и није био у стању одбранити се. Друга ствар је што је једна пушка закочила, а из друге су му нанесене лакше озљеде па је убиство остало на покушају – казао је тужилац Дубравко Чампара те затражио строжу казну од изречене.

С друге стране, адвокат Владо Адамовић је поновно нагласио да су суци ушли у сукоб интереса, тако што су судили у овом случају, као и у случају “Лутка” из којег је овај предмет издвојен.

– Kруцијални свједок и у овом предмету и у “Лутки” је Анђелко Вељанчић. Ако би се овђе утврдило да он не говори истину, дошло би у питање његово казивање у случају “Лутка”. У том свјетлу је и донесена компромисна пресуда – казао је Адамовић, осврнувши се на различите исказе које је Вељанчић давао, али и на тужитеља, који је, по њему, манипулирао.

– Да је судац за претходни поступак имао увид у све те исказе, оптужница никад не би била ни потврђена, а тужитељ би био позван на одговорност – рекао је Адамовић те затражио да се Тошић ослободи или да јој се поновно суди. Она је кроз сузе додала како је бесмислено све што јој се ставља на терет само зато јер није велики играч.

– Нуђено ми је да будем свједок. Нисам пристала јер не знам ништа о томе. Ово је лична освета тужиоца. Kретање ми је, као неком злочинцу, ограничено на Сарајевско-романијску регију. Чувам краве и овце у Хан Пијеску – казала је уплакана Тошић. Тужитељ Чампара је негирао како је кључни свједок Вељанчић те подсјетио на пресретнути телефонски разговор између Елеза и Давора Мандића у којем му Елез говори о плану да Слободанка намами Ждралу у клопку.

Фокус