Бјесни пожар на Кипру, страдали ватрогасци

765-574-81e3f433e188638143bf709866a87fa9

НИКОЗИЈА l У великом шумском пожару који већ трећи дан букти на Кипру страдао је још један ватрогасац, потврдиле су данас власти.

Оба ватрогасца, старости 44 и 49 година, погинула су на задатку када се њихово возило у понедељак сурвало у провалију дубоку 20 метара.

Кипарски председник Никос Анастасијадис и поглавар Православне цркве Кипра архиепископ Хризостом изразили су саучешће и обећали финансијску помоћ породицама погинулих ватрогасаца.

Још један ватрогасац је повређен у недељу у одвојеној несрећи, када се његов камион преврнуо, и налази се у критичном стању.

У гашењу пожара помажу грчки, израелски и британски авиони, а данас се очекују да се прикључе и авиони из Италије и Француске.

Око 350 ватрогасаца покушава да обузда пожар који је избио у недељу у једном селу у подножју планине Троодос, 50 километара југозападно од Никозије. Становници неколико села су евакуисани.

Пожар је захватио око 15 квадратних километара, а његово гашење је отежано услед планинског терена и температура преко 40 степени Целзијуса.

Мондо.рс