Бјежећи украденим аутомобилом ударио у полицијско возило

БИЛЕЋА │ Билећка полиција је у мјесту Криваче, општина Билећа, ухапсила лице иницијала С.Б. (1993) из Републике Србије након што је украденим возилом марке „пежо 407“, приликом полицијског заустављања, ударио најприје у службено возило Полицијске станице Билећа, а потом и у теретно возило марке „сканиа“.

Како се наводи у саопштењу Полицијске управе Требиње, за ово лице је прије заустављања неколико часова раније стигла пријава да је возило „Пежо 407“ украдено у Стоцу, у Федерацији БиХ и да се упутило према Билећи.

„Лице које је возило украдени аутомобил, након што је видјело службено возило са укљученом свјетлосном сигнализацијом и полицијским службеницима у непосредној близини који га покушавају зауставити помоћу таблице „Стоп полиција“, не смањује брзину него путничким аутомобилом удара у службено возило Полицијске станице Билећа и у теретно возило марке „сканиа“, чији се возач у том тренутку престројавао из Билеће према Стоцу. Након тога, полицијски службеници су возача иницијала С.Б. (1993) из Републике Србије лишили слободе“, прецизира се у саопштењу.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу, које је наложило да се лице иницијала С.Б. уз извјештај о почињеном кривичном дјелу за кривично дјело „Спрјечавање службеног лица у вршењу службене радње“ преда у просторије Окружног јавног тужилаштва Требиње на даље поступање.

Радио Требиње