Богданић: Влада ће помоћи домовима здравља – уколико своје функционисање ускладе са реалним потребама

ЉУБИЊЕ │ Влада Републике Српске и ресорно министарство опредијељени су да помогну домовима здравља у превазилажењу финансијских проблема, уколико се њихово функционисање усклади са реалним потребама и могућностима, поручио је у Љубињу министар здравља Драган Богданић.

Љубињски Дом здравља од априла има нови менаџмент који покушава да се избори са наслијеђеним дуговањима од 350 хиљада КМ и текућим проблемима, истакла је Сузана Милутиновић, руководилац ове здравствене установе.

Боганић се осврнуо и на проблеме у Дому здравља Билећа, гдје је прије два дана одржан једночасовни штрајк упозорења због неисплаћених плата и доприноса, уз најаву могућег скорог генералног штрајка здравствених радника Билеће.

Министар је истакао да је међу основним проблемима у функционисању ове установе, чија укупна дуговања премашују два милиона КМ – број запослених, наводећи да је трећина запослених вишак.

Богданић је поручио да су Влада и ресорно министарство спремни да и даље помажу у складу са могућностима, али и да они који руководе домовима здравља морају да се уклапају у могућности и потребе.

РТРС/РТ