Борци ће масовно обиљежити 9. јануар

366397_1
САРАЈЕВО │ Уставни Суд БиХ као и остале правосудне институције на нивоу Босне и Херцеговине као да се надмећу у томе ко ће на неправеднији и бесмисленији начин доносити одлуке на штету Срба и Републике Српске, наводи се у саопштењу Борачке организације Републике Српске.
Бесмислена одлука Уставног Суда БиХ да послије 23 године од рођења Републике Српске призна тај дан, али истовремено покушава да забрани његово обиљежавање то и доказује. Увјерени смо да је ова одлука прије свега на штету саме БиХ, наводи се у саопштењу БОРС-а.
„Борачка организација Републике Српске на срцу да наредног 9. јануара, као и свих будућих, узме масовно учешће у обиљежавању Дана Републике Српске и да на тај начин најбоље покажемо шта мислимо о одлуци Уставног Суда БиХ“, позивају из БОРС-а.
Борачка организација даје пуну подршку руководству Републике Српске и представницима српског народа у заједничким институцијама БиХ да досљедно примјене Декларацију Народне скупштине Републике Српске у вези са обиљежавањем Дана Републике.
Такође, наводи се у саопштењу, БОРС захтјева од руководства Републике и српских представника у заједничким институцијама БиХ да ни по коју цијену не смију спровести дискриминаторску одлуку Уставног Суда БиХ.
Срећан ти рођендан, Републико, додаје се на крају саопштења Борачке организације Републике Српске.
Срна