Борци најављују враћање одликовања

376079_1

БАЊАЛУКА │ Накнаде за одликоване борце и чланове породица погинулих одликованих бораца Војске Републике Српске касне готово два мјесеца. Када ће бити исплата – нико не зна. Министар тражи стрпљење, а бас тога немају у Борачкој организацији Републике Српске.

Од прве линије ратишта до последњег мјеста на листи приоритета Владе Републике Српске. 15.000 бораца још није добило накнаду за одликовање. Рок исплате био је крај прошле године. За исплату је потребно три милиона марака. Међутим, у буџету новца нема. Новца нема ни за исплату годишњег борачког додатака па је исплата Владином уредбом пролонгирана.

Министар Миленко Савановић признаје да новца за накнаде тренутно – нема. Обећава да ће исплата ускоро почети. Када тачно – ни сам не зна.

Судећи по изјавама министра, борци ће на накнаду још мало да причекају. Очигледно да је прелазак Фонда ПИО на трезорско пословање у старту направио проблеме. Прије борца и других категорија први у реду за исплату су дугови.

У Борачкој организацији губе стрпљење. Све гласније су најаве да ће многи борци уколико ускоро не добију оно што им припада вратити одликовања.
БНТВ