Босић: Нико није задовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ

bosic
БЕОГРАД │ Предсједник Српске демократске странке (СДС) Младен Босић рекао је да нико није задовољан радом Суда и Тужилаштва БиХ, те да је тога свјесна и међународна заједница, која је направила накарадан правосудни систем.

Босић се сагласио са тврдњом предсједника Републике Српске Милорада Додика да се махом подижу оптужнице против Срба, али је додао да се поставља питање зашто се протекле четири године, од иницијативе о истом референдуму, коју је Додик повукао, о свему томе ћутало.

Он је за београдске „Вечерње новости“ поновио да је одлука о референдуму о Суду и Тужилаштву БиХ ризичан потез предсједника Српске, оцјењујући да то може довести Српску у изолацију.

Босић сматра да та одлука представља Додикову „политичку игру и чисти авантуризам“, те да референдум неће бити одржан.

Босић каже да је „шокантно“ што се прије одлуке Народне скупштине Српске о референдуму Додик није консултовао са Србијом, наводећи да предсједник Српске у премијеру Србије Александру Вучићу сада покушава да нађе „излазну стратегију“ за одустајање од референдума.

„Као, одустајемо од референдума зато што то од нас тражи Србија“, каже Босић.

Коментаришући оптужбе СНСД-а да представници СДС-а у Сарајеву издају интерес Републике Српске, Босић каже да је то „одраз страха, који имају од одговорности коју неће моћи избјећи“.
Срна