Британци су рекли своје, Србија наставља ЕУ пут

vucic

БЕОГРАД l Поводом актуелне ситуације након референдума у Великој Британији о изласку из ЕУ (Брегзит), председник Владе Србије Александар Вучић је рекао да ће Влада Србије наставити свој европски пут, уз истовремено привлачење инвеститора.

„Грађани Велике Британије донели су одлуку о изласку из ЕУ. Сваки народ се понаша у складу са својим интересима и ми им желимо да имају најбоље односе са земљама у ЕУ. Ми желимо да имамо најбоље односе са њима и тако ће бити“, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће Србија следити свој европски пут.

„Потпуно сам сигуран да и грађани Србије који желе да се деле, пре свега желе бољу будућност за себе и своју децу. Треба да имате у виду да је две трећине младих у Британији гласало за останак“, истакао је Вучић.

Премијер је истакао да су на седници Владе већ разговарали и да нема сумње да ће Србија задржати апсолутну стабилност.

„Данас ми имамо снаге да сачувамо пуну стабилност. Можемо имати проблема са повећањем обвезница. Можемо да се задужимо по најнижем курсу у Емиратима. Добра је вест да смо добар део дугова сервисирали у првих шест месеци. То су добре вести за грађане. Понашали смо се одговорно и озбиљно и зато сада нећемо преживљавати 2008. годину“, истиче Вучић.

Важна вест за грађане је и да динар неће слабити.

„Ми морамо да се консолидујемо, да људи не осете одређене проблеме. Виде се негативне финансијске реакције свуда у свету, а ми ћемо покушати да будемо најсигурнији у свету и да привлачимо инвеститоре“, истакао је премијер.

Телеграф.рс