Crnogorska – bruka i sramota!

591535_tanjugap20150327apristo-bozovicpodgoricadi007466051_ig
PODGORICA | Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović uputio je izvinjenje igračima i stručnom štabu selekcije Rusije zbog svega što se dogodilo na prekinutoj utakmici u Podgorici, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
Taj meč G kvalifikacione grupe prekinut je u 67. minutu nakon ponovljenog incidenta domaćih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili ruskog reprezentativca Kombarova.
Izivnjavam se fudbalerima i stručnom štabu Rusije na svemu što se desilo. Normalno je da utakmica bude prekinuta, nakon što je incident ponovljen”“, rekao je Brnović za TV Crne Gore, a prenose „Vijesti“.
On je naveo da je crnogorskim igračima teško palo sve što se dešavalo tokom susreta na Gradskom stadionu.
„Igrači su utučeni, niko od njih ne zna da kaže bilo šta, a ne znam šta bih i ja rekao posle svega. Sada smo izgubili sve šanse, a čeka nas i igranje pred praznim tribinama, ne znam ni koliko mečeva”“, kazao je Brnović.
Susret je prvi put prekinut već u prvom minutu kada je ruski golman Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu, zbog čega je prebačen u Klinicki centar Crne Gore.
Na sreću, Akinfejev nije zadobio ozbiljnije povrede, potvrdio je lekar Miljan Zindović iz Hitne pomoći podgoričke bolnice.
„On je doveden u bolnicu sa povredama vrata i manjim opekotinama. Ispitivanjem je utvrđeno da nema ozbiljnije ozlede, ali će ostati nekoliko sati na posmatranju“, rekao je Zindović, a prenosi AP.
Utakmica u Podgorici prekinuta je pri rezultatu 0:0, a Fudbalski savez Crne Gore suočen je sa verovatno drastičnom kaznom UEFA.
Tanjug