Бронзана краљица: Ивана Шпановић трећа на свијету!

659467_ivana-spanovic4-foto-tanjug-ap_ff

Склоните се људи, бронзана краљица је дошла! Ивана Шпановић освојила је бронзану медаљу на Светском првенству у атлетици пошто је са скоком 7.01 метара заузела треће место и поставила национални рекорд., одмах иза Американке Тијане Бартолете и Шаре Проктор из Велике Британије.

Шпановићева је већ у првој серији скочила 7,01 метара и једно време била на врху, али је Прокторова дошла до 7.07 и преузела водећу позицију. Ипак, у последњој серији се умешала Бартолета која је досегла невероватних 7.14 метара, тако да је наша Ивана успела да узме бронзану медаљу.

Уз бронзу стигао је и национални рекорд који је Ивана оборила у полуфиналу, али је сада скочила преко седам метара и подигла атлетику у Србији на нови, већи ниво.

Шпановићева је у другој серији преступила, али њене прве пратиље нису биле ништа боље, па су Кристабел Нити и Тијана Бартолета касниле за нашом атлетичарком, док остале нису могле ни да приђу.

Светски рекорд је 7.52, што је јако тешко дотижно, али је Ивана била ван конкуренције у финалу Светског превнства све до трећег скока Шаре Проктор која је успела да скочи 7,07 и преузме прво место.

Чинило се да Ивани фали врло мало како би још једном скочила изнад седам метара, па у наредна два скока није преступила, али није успела да престигне такмичарку из Велике Британије, тако да је остала само још једна прилика.

Шпановићева је поновила резултат из прве серије, али је пре тога Бартолета изненадила и нашу атлетичарку и Прокторову пошто је у последњем скоку дошла до 7.14 метара и тако освојила злато на Светском првенству.
Блиц