БУКСОВЦИ стигли у Требиње

ТРЕБИЊЕ | У просторијама „SL Industry“ хотела у нашем граду данас је одржана конференција за штампу уочи вечерашње премијере филмског остварења „Случајеви правде“, коју ауторски потписује креативни мултимедијални тим „The Books of Knjige“ са Цетиња.

Ријеч је о црнохуморној крими комедији, како су их новинари већ назвали „црногорских Пајтоноваца“, препознатљивих по тврђем и ишчашеном хумору.

Ово остварење на велико платно доноси живописне ликове, попут неспособних и корумпираних полицајаца, религиозних мафијаша, невјерних жена.

„Драго што је премијера баш у Требињу, јер знамо да овдје има доста људи који препознавају и цијене наш хумор. Нас тројима смо дошли да се поклонимо требињској публици, али нажалост Александар Радуновић Попај није дошао са нама јер…“, ријечи режисера филма Зорана Марковића Зоња прекинуо је Александар Гајовић Гајо, који је додао „јер је Попај страшно слабо и бојим се шта ће са њим бити“.

„Овај филм се страшно дуго чека из наше кухиње. Нажалост доста нам је времена требало да станемо на ноге и направимо филм и дођемо до обичних људи и гледалаца. Нису нам важни фестивали, него мали, обични људи“, каже Зоњо.

„Ову врсту хумора, који многи препознавају и уважавају цијени и публика у региону. Филм је питак и када се скине сво то наше креативно „лудило“, све то дјелује као врло реалистична прича. Вјерујте филм има један, итекако снажан подтекст“, каже Горан Вујовић.

Поред Буксоваца – Веселина Гајовића, Горана Вујовића, Александара Радуновића и Зорана Марковића, који тумаче главне улоге, у филму се појављују и глумачке звијезде – Никола Коља Пејаковић, Изудин Бајровић, Небојша Глоговац, Зоран Кесић, Стефан Бундало, Зенит Ђозић, док главну женску улогу игра Тихана Ћулафић. Међу протагонистима филма је и Требињка Станислава Аџовић.

„Требињац Игор Гордић је главни диструбутер филма компаније Арт Виста, у Црној Гори, Србији и региону. Једини град Републике Српске који ће угостити црногорске умјетнике је управо Требиње, а за то је најзаслужнији Гордић“, кажу „Буксовци“.

Екипа филма се поклања вечерас послије прве, као и послије друге пројекције.

Након тога пројекције су сутра у 18 часова, као и суботу у терминима 18 и 20 часова у биоскопу Културног центра.
Р.М.