Бужимске „Газије“ ухапшене због убиства српских заробљеника

091776

ВЕЛИКА КЛАДУША │ Припадници СИПА ухапсили су јуче на подручју Бужима и Велике Кладуше Нисвета Порића (41) и Сафета Исаковића (43), командире „Газија“ који су били у саставу 505. бужимске бригаде.

Порић и Исаковић су осумњичени да су у јулу 1995. године на подручју Босанске Крупе убили три заробљена српска војника који су се претходно предали, а од којих је један био рањен.

Командири јединице „Газије“, која је била у саставу 505. витешке брдске бригаде Петог корпуса такозване Армије БиХ, ухапшени су јуче на подручју општина Бужим и Велика Кладуша, према налогу Тужилаштва БиХ.

Порић и Исаковић су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичени су за ратни злочин над заробљеним припадницима Војске Републике Српске, односно да су 1995. године на подручју Босанске Крупе лично, са другим војницима убили три заробљена српска војника, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Поступајући тужилац ће испитати осумњичене, након чега ће донијети одлуку о даљим активностима.

Ухапшени Нисвет Порић и Сафет Исаковић, иначе носилац значке тзв „Златни љиљан“, били су блиски сарадници Изета Нанића, команданта 505. бужимске бригаде.

Агенције