„ЦОРИЕ“ организовао међународну изложбу фотографија на Руднику

2

РУДНИК │ Центар за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ из Требиња приредио је у петак, 26. фебруара у Галерији Дома културе на Руднику у Србији међународну изложбу фотографија.

На изложби су представљене фотографије педесетак аутора, углавном чланова и пријатеља „ЦОРИЕ“-а из десетак земаља.

Према ријечима Александра Вукановића, извршног директора “ЦОРИЕ“ циљ изложбе је скретање пажње шире јавности на проблем заштите и очувања природе.

„Овим фотографијама жељели смо да представимо љепоту и богатство флоре и фауне, првенствено са простора еx Југославије, да природу приближимо човјеку, али и да подстакнемо људе да се баве фотографијом“.

Вукановић је додао да је још један од циљева организовање међународне сарадње са еколошким и културним организацијама, прије свега из региона југоисточне Европе, а да овакве и сличне активности које спроводи Центар за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ доприносе таквој сарадњи.

Отварајући изложбу, директор Културног центра Рудник, Драган Арсић је истакао да се нада да је ово почетак једне успјешне сарадње између ове двије организације.

„У плану је ускоро отварање реновираног Културног центра у Горњем Милановцу и биће ми велико задовољство ако управо Центар за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ из Требиња приреди и организује изложбу на дан отварања“, рекао је Арсић.

Александар Симовић, представник у компанији „Рудник и флотација-Рудник“ је навео да су сви на истом задатку очувања природне средине и да је Рудник право мјесто за почетак ове сарадње.

1

Након отварања изложбе приређен је и богат музички програм.

Организатори изложбе су Центар за одрживи развој и екологију „ЦОРИЕ“ из Требиња у сарадњи са Културним центром Рудник и компанијом „Рудник и флотација-Рудник“.
Д.М.