Црнадак: Не бојимо се Додика, нека нам не пријети

20160212171304_353446

БАЊАЛУKА │ Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак одбацио је као нетачне оптужбе предсједника РС Милорада Додика да „иде по свијету и прича против Републике Српске“ те нагласио да су највећи издајници РС они који су је опљачкали.

„Морам рећи да Додик лаже. Гдје год дођем с поносом кажем да сам из РС и причам најљепше о РС. Чини ми се да би Додик желио да најљепше причам и о њему, али нажалост то није могуће, јер је он симбол једне накарадне политике, која је економски упропастила РС и донијела незапамћен ниво корупције“, рекао је Црнадак у изјави новинарима у Бањалуци.

Најавио је да ће, упкос Додиковим оптужбама, да ради свој посао поштено и учествује у свему ономе што је добро за РС.

„Нека Додик не шаље пријетње ни мени, ни другим колегама из Савјета министара БиХ, јер се ми њега не бојимо. Те пријетње нас не дотичу, као да их није ни рекао“, истакао је Црнадак.

Они који су, како је додао, опљачкали РС, њен буџет, народ, банке и предузећа су „пљунули на њу“.

„То су највећи издајници у РС. Чини ми се да ћемо врло брзо и виђети ко су ти људи“, навео је Црнадак.

Поновио је став да је механизам координације добар за РС те садржи све потребно да се задрже њена права.

Позвао је премијерку РС Жељку Цвијановић да конкретно каже шта то не ваља у механизму коориднације, јер, каже, у својој изјави то није прецизирала.

„Ако има нешто што не ваља уградићемо у механизам коориднације, али одговорно тврдим да је добар за РС. О механизму координације постојала је комуникација између два ентитетска премијера и предсједавајућег Савјета министара БиХ и нека они о томе говоре“, рекао је Црнадак.
Фена