Црногорац у Њемачкој возио арсенал оружја: Повезан са нападима на Париз?!

napad pariz

МИНХЕН │ Човјек поријеклом из Црне Горе ухапшен је у Њемачкој и вјерује се да је повезан са нападачима који су однијели преко 120 живота у главном граду Француске. Он је ухапшен још 5. новембра, преноси црногорски портал Вијести.ме.

Минхенски „Бајеришер Рундфунк“ пише да је ухапшен мушкарац од 51 годину, и да није од раније познат полицији. Он се брани ћутањем и није узео адвоката.

Ухапшен је на аутопуту Салзбург – Минхен и у „голфу“ којим је управљао је нађено неколико пиштоља, револвера, аутоматских пушака, неколико килограма ТНТ експлозива и муниције.

„Полиција управе Розенхајм је на аутопуту Салцбург-Минхен, у склопу редовне контроле, зауставила аутомобил црногорских регистрација. Након што је у пртљажнику прво пронађен револвер, у претрагу аутомобила укључили су се и службеници баварске Управе криминалистичке полиције (ЛKА) и, поред ручног наоружања, пронашли и експлозив и ручне гранате. Ухапшни не даје никакве изјаве“, рекао је представник ЛKА Лудвиг Валдингер.

„Дојче Веле“ пише да ухапшени, према информацијама црногорских власти, до сада није упадао у очи. Из докумената који су код њега пронађени, службеници баварске криминалистичке полиције дошли су до закључка да му је крајње одредиште Париз о чему су одмах обавијештене власти у Француској. Управа криминалистичке полиције не жели ни да потврди, нити да оповргне те наводе.
НН/вијести.ме