Црногорска полиција у 2016. заплијенила двије тоне и 800 килограма дроге

ПОДГОРИЦА │ Црногорска полиција током ове године извршила је 761 пљенидбу и том приликом одузела двије тоне и осамсто килограма дрога, констатовано је на Колегијуму Управе полиције Министарства унутрашњих послова Црне Горе који је одржан у Подгорици.

У области сузбијања привредног криминалитета издвојен је обавјештајни пројекат „Лоан“ у оквиру којег је у овој години реализовано осам предмета усмјерених на сузбијање зеленаштва и процесуирано шест лица.

„Посредством такозване зеленашке камате у ових осам предмета пласирано је око 1.225.000 евра“, саопштено је из вечерас из црногорске Управе полиције.

Црногорска полиција је у овој години одузела 783 комада оружја, за 171 комад више него прошле године, од чега 454 ватреног, односно 100 више него прошле године.

Од 454 комада одузетог ватреног оружја, 311 је било у илегалном посједу грађана или 80 комада више него прошле године.

Број регистрованих кривичних дјела смањен је за око осам одсто у односу на прошлу годину.

„Од 23 убиства у овој години седам се за сада воде по непознатом извршиоцу“, наводи се у саопштењу.

Осим расвијетљених 16 убистава у којима су процесуирани осумњичени за убиство, за саизвршилаштво и помагање, полиција је расвијетлила и једно убиство из претходног периода.

Црногорски министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор црногорске Управе полиције Славко Стојановић одржали су данас редовни проширени Колегијум Управе полиције МУП-а.

Нухоџић је нагласио да је борба против свих видова организованог криминала приоритетна и да је потребно одржати потребан ниво ефикасности у координацији, не само унутар полиције, већ и са тужилаштвом и другим надлежним органима и службама.

Агенције