Crveni krst: U godini pohvala, duguju za plate

crveni-krst-rs
TREBINJE l Za trebinjski Crveni krst 2014. bila je godina sa najviše provedenih akcija u posljednje dvije decenije, ali i godina u kojoj je problem bez rješenja bio i ostaje nedostatak finansijskih sredstava, zbog kojeg društvo duguje i za plate i doprinose zaposlenih – rekao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Brano Dursun, nakon danas održane godišnje skupštine ove organizacije, na kojoj je usvojen izvještaj o radu za prethodnu i program rada društva za 2015. godinu.
„Nepogode i katastrofe, a prije svega majske poplave, na provjeru su stavile naše sposobnosti. Mi smo u svim situacijama uspješno djelovali i za to smo dobili brojne pohvale iz Doboja, Bijeljine, Šamca i drugih gradova kojima smo uputili pomoć – ukupno 65 tona hrane, vode, sanitetskog i materijala za čišćenje“, navodi Dursun, dodajući da su posebno ponosni i na prošlogodišnjih „skoro 40 litara krvi“ prikupljenih u akcijama dobrovoljnog davalaštva koje je organizovalo ovo društvo, te na omladinca trebinjskog Crvenog krsta Marka Savovića, koji je proglašen volonterom godine u Republici Srpskoj za 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majske poplave: Iz Trebinja upućeno 65 tona pomoći ugroženim opštinama

S druge strane, Gradska organizacija Crvenog krsta je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji, posebno kada su u pitanju isplate plata i doprinosa zaposlenima, kaže sekretar ove organizacije i dodaje da je danas na skupštini društva formirana i komisija čiji je zadatak da iznađe nedostajuća sredstva za isplatu dugovanja prema radnicima.
I pored nezavidne finansijske situacije, nemamo dugova što se planiranih programa tiče – svi programi se provode uspješno“, zaključuje Dursun.
Kako se čulo na sjednici, zaposleni u Gradskoj organizaciji CK Trebinje prošle godine primili su svega devet plata.
RT