Црвеном крсту Требиње награда за најбољег организатора волонтирања у РС

mladi-crvenog-krsta

ТРЕБИЊЕ I Градској организацији Црвеног крста Требиње припала је награда за најбољег организатора волонтирања у РС за 2016. годину, коју сваке године додијељује Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

Александар Kопривица, секретар Црвеног крста Требиње каже за Радио Требиње да је ријеч о највећој награди из области волонтеризма на нивоу Републике Српске коју ова организација може добити.

„Ове године смо имали много активности у којима су учествовали наши волонтери, од спасилачких акција на планини Орјен, пружања помоћи старима до промоција позитивних вриједности у Требињу. Министарство је препознало наш труд и рад и отуд ова награда, на коју смо поносни, посебно јер су конкурисале и друге организације Црвеног крста из РС и бројне невладине организације“, истиче Kопривица, додајући да је у требињском Црвеном крсту ангажовано 60 волонтера од којих је тридесет активно, док остали повремено долазе у зависности од потреба.

Дипломе за посебан допринос развоју волонтирања у Републици Српској добиће и требињски волонтер Ведрана Скварица и НВО “Соната” из Требиња.

Награде и дипломе, у понедјељак 5. децембра на Међународни дан волонтера, награђенима ће на пријему у Бањалуци, уручити министар за породицу, омладину и спорт РС Јасмина Давидовић.

М.Б.