Чубриловић: Српски народ дао огромну жртву у борби против фашизма

БАЊА ЛУКА I Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим учесницима НОБ-а и свим грађанима Републике Српске 27. јули, Дан устанка у борби против фашизма, подсјећајући да је српски народ Крајине овим устанком међу првима у Европи показао да је слободарски народ који је храбро устао против фашизма и кренуо путем слободе и правде.

„Српски народ је у тој борби поднио огромну жртву. То никада не смијемо заборавити и требамо бити поносни на храброст наших предака који су животе дали за слободу. Дужност нам је да се присјетимо свих оних који су живот дали у борби против фашизма, а свим преживјелим борцима народноослободилачког рата да честитамо овај значајан датум наше историје“, нагласио је Чубриловић.

Свједоци смо, нажалост, навео је Чубриловић, да се идеје фашизма на овим просторима поново оживљавају, што најоштрије осуђујемо и чему се морамо јединствено супроставити.

Он је подсјетио да је српски народ великом жртвом и страдањима дао огроман и немјерљив допринос у побједи над злом фашизма и да се и данас бори за своју, али и за слободу и равноправност свих других народа у БиХ и у региону.

РТРС